26 mei 2010

Souren Meubels lanceert nieuwe lijn meubelen van oud gerecycled teakhout Meubelen gemaakt van oude teak planken die een tweede leven krijgen

NUTH, Limburg, 26 mei 2010 – Trends en ontwikkelingen op het gebied van meubelen en ecologisch verantwoord ondernemen worden steeds belangrijker. Souren Meubels heeft mede hiervoor een nieuwe lijn ontwikkeld. Sinds kort zijn deze meubelen verkrijgbaar in het zuiden van het land. Teak meubelen gemaakt van oud en gerecycled teakhout met een uniek karakter en eigen identiteit.

Oud gerecycled teakhout en meubelen gemaakt van sloophout
“Al dit mooie teakhout stamt af van oude huizen en gebouwen uit Centraal-Java (Jawa Tengah), IndonesiĆ«. Deze worden afgebroken en daarvoor in de plaats komen stenen gebouwen.” Vertelt Toine Souren en eigenaar van Souren Meubels. “Wij laten natuurlijk al dit mooie teakhout niet verloren gaan en geven het in samenwerking met de plaatselijke bevolking een tweede leven. Hierdoor is elk meubel uniek met een geweldige uitstraling.”

Veranderende trends
Een paar jaar geleden was het nog de trend om de inrichting van een huis zo strak en clean mogelijk te laten uitzien. Het liefst moest alles er als een showroom uitzien. “Trends veranderen en tegenwoordig mag een tafel er gelukkig weer geleefd uitzien. De teak tafels gemaakt van oude teak planken passen hier uitstekend bij.” Toine laat ons een tafel zien, die uitziet alsof deze rechtstreeks uit de middeleeuwen komt. Een tafelblad met mooie doorleefde planken en putjes, wat deze tafel een authentiek karakter geeft.

Unieke meubelen
Doordat elk meubel zijn eigen uitstraling en karakter heeft, is er altijd een wisselende voorraad aanwezig. Alleen de teak tafels gemaakt van oude planken zijn bijna altijd in iedere gewenste afmeting op voorraad, van 80x80cm, de standaardmaat 200x100cm en tot wel 400x100cm. Kasten, dressoirs, tv-meubels worden ook in deze stijl en afwerking gemaakt. Voor de beste indruk en de mooiste meubelen kunt U het beste een keertje langskomen in Nuth, Zuid-Limburg. Of bezoek onze website: http://sourenmeubels.nl/meubelen-oud-teak-gerecycled-teakhout-geborsteld-hout

Meer informatie:
Souren Meubels, Teak Import & Eiken Maatwerk Meubelen
Kamp 1
6361 GX Nuth, Limburg
tel: +31(0)45-5243860
info@sourenmeubels.nl