30 juni 2009

Online tips en informatie bij het kopen van meubels

Meubels kopen?

Waar moet op gelet worden bij het kopen van meubels? Meubels koop je niet zomaar. Een hele nieuwe inrichting is een behoorlijke investering. Daarnaast is een goed gevoel ontzettend belangrijk, meubels koop je namelijk niet voor maar een paar jaar. Tegenwoordig bestaat de keuze uit zoveel verschillende materialen, dat het er niet makkelijker op wordt. Grenen, Steigerhout, Gietijzer, Kersenhout, Natuursteen, Beuken, Marmer, Aluminium, Glas, Graniet, Kunstof, Rieten, Plastic en natuurlijk Teak en Eiken meubelen! Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen, hierin zal iedereen zelf een afweging moeten maken bij het kopen van meubels. Op deze pagina zullen voornamelijk de teak en eiken meubelen worden besproken en over algemene aspecten die komen kijken bij het kopen van meubels. Denk hierbij aan uw levensstijl, gezinssituatie, budget en natuurlijk ook de stijl en het design van de tafel. Naast de tips die hieronder staan, staat meer uitgelegd bij: tips & info

Tips bij het kopen van teak & eiken meubels

Bij het kopen van teak en eiken meubels moet er op verschillende aspecten gelet worden. Allereerst zal ik even kort ingaan op het verschil tussen teak en eiken meubelen.

Eiken MeubelenEiken Meubelen Teak MeubelenTeak Meubelen

Verschil teak en eiken meubelen
Teakhouten meubelen worden gemaakt in Indonesiƫ en eikenhouten meubelen worden gemaakt in Nederland en Europa. Hierin zit er dan al meteen een verschil in prijs. De arbeidskosten in Indonesiƫ zijn een stuk lager dan in Europa. Daarnaast is een groot percentage van de productie handarbeid. Wel komen er dan nog transportkosten en andere kosten bij, maar ook omdat er in Indonesiƫ op grotere schaal geproduceerd wordt, zijn teak meubelen bijna altijd goedkoper dan eiken meubelen. Dit wil overigens NIET zeggen dat eiken meubelen beter zijn! Afhankelijk van productie, afwerking en controle, zijn teak en eiken meubelen van dezelfde kwaliteit!

Verschil teakhout en eikenhout
Teakhout en eikenhout zijn allebei harde houtsoorten. Eiken is misschien zelfs iets harder. Voordeel van teak daarentegen is dat er een soort natuurlijke olie inzit. Deze zorgt ervoor dat teak ideaal is voor tuinmeubelen en ook dat als je het niet behandelt, er geen tot bijna geen vlekken in komen. Deze olie zorgt vor een natuurlijke beschermlaag. Nog een verschil is de kleur en de manier van behandelen. Als je een teak tafel en een eiken tafel met dezelfde olie behandelt, wil niet zeggen dat ze dezelfde kleur zullen krijgen. Houdt hier rekening mee bij het behandelen van uw meubelen, indien u een bepaalde kleur wenst. (Meer informatie over het verschil tussen teak en eiken - teak in eiken kleuren of andersom - tips: tafel kopen?)

Enkele aspecten waarop gelet moet worden bij het kopen van meubels
Naast de verschillen tussen teak en eiken meubelen zijn er nog enkele aspecten waarop gelet moet worden bij het kopen van meubels.

Hoe komen we binnen met de meubels?
Hoe kunnen de meubels op de plaats worden gebracht? Denk hierbij aan grote garderobekast of bijvoorbeeld een brede bartafel. Indien de garderobekast niet uit verschillende delen bestaat, is er een schuifpui of een andere grote doorgang in de woonkamer? Indien u bijvoorbeeld op een bovenwoning woont, haalt de bartafel de draai bovenaan de trap? Deze aspecten zijn allemaal van belang bij het kopen van meubels. Vergeet dit niet!

Heeft u een rechte vloer?
Het zal niet de eerste keer zijn dat een vloer, vooral aan de zijkanten van de kamer, niet recht is. In principe maakt dit niets uit, meubels kunnen altijd worden opgevuld. Maar als u van plan bent een grote kast of dressoir zonder poten te kopen, controleer dit dan vantevoren! Als er namelijk geen poten onder het meubel zitten, blijft men dit altijd zien. Of er zijn gaten en kieren onder het meubelen, of er moet een andere (niet mooie) oplossing gezocht worden!

Lichte of donkere meubelen?
Als u gaat kopen maar u twijfelt nog tussen lichte of donkere meubelen, kies dan voor de lichte! Indien het om massief houten meubelen gaat, kunnen deze nog altijd met een beits, olie, was of bepaalde lak behandelt worden zodat de meubelen donkerder worden! Indien u de meubels al donker laat maken, is dit ontzettend veel werk om ze weer licht te krijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten